国际汽车照明乐虎国际网页版(IFAL)

2013年 议程



会 议 议

Forum Agenda

2013620-21江苏昆山花桥希尔顿逸林酒店(上海汽车城旁)

June 20-21, 2013 Doubletree by Hilton(Kunshan/Beside Shanghai Auto City)

时 间

Time

内       容

Contents

报  告  人

Speakers

主持人

Session   Chair

6月20日(星期四)上午

June  20(Thursday) Morning

地点:  大宴会厅 (二楼)

Location: Grand  Ballroom(2F)

830-8:50

20分钟)

开幕式:领导和嘉宾致辞

Opening  ceremony

Yandan Lin(林燕丹)

Ad de Visser

复旦大学领导致辞Welcome Address by Fudan  University

中国照明学会理事长徐淮致辞 Welcome Address by CIES Chairman Xu Huai

850-9:30

40分钟)

Keynote Speech: 专题报告

1.          Roles of the vehicle lighting  community in regulatory development - is harmonization really desirable?

汽车照明社会团体在制定法规上的角色

——法规国际一体化是否可取?

2.        Overview and Trend of UN Regulations  on Lighting and Light Signalling

联合国灯光与信号法规现状与趋势

Marcin Gorzkowski,

United Nations Working Party on Lighting and Light  Signaling (GRE)

联合国灯光与信号法规部(GRE

930-9:55

25分钟)

邀请报告 Invited Speech

Analysis of LED Headlight Technical Roadmap InChinaMarket

中国市场LED前照灯技术路线分析

Jinlong Ao敖锦龙

Shanghai Koito  Automotive Lamp Co., Ltd.

上海小糸车灯有限公司

955-10:10

15分钟)

茶歇及合影 Break & Take  Group Photos

1010-103020分钟)

汽车照明灯:中、美、欧、澳标准及试验方法对比

Comparisons of the specifications and testing methods  among those ofChina,USA, Europe andAustralia

Dan Wang王丹

国家汽车质量监督检验中心(襄阳)

National Center of Supervision and Inspection on Motor  Vehicle Products Quality (Xiangyang)




Taiming Zhou(周太明)

Bart Terburg










Taiming Zhou(周太明)

Bart Terburg




1030-10:50

20分钟)

Chances and Challenges to fit new lighting technologies  with regulations

汽车照明新技术规范带来的机遇和挑战

Christian Ziehl,

Volkswagen AG

德国大众汽车

10:50-11:10

20分钟)

Solutions for Safety Improvement  of Automotive Lighting inChina

提高中国汽车照明安全性的解决策略

Rainer Neumann

Varroc Lighting Systems GmbH

Varroc照明系统股份有限公司

11:10-11:3020分钟)

LED光源在汽车灯具中的应用概况

Overview  of the application of LED in Automobile Lighting

Weiqiao  Yang杨卫桥

上海半导体照明工程技术研究中心

Shanghai  Solid State Lighting Engineering Technology Research Center

11:30-12:00

30分钟)

Keynote Speech: 专题报告

LED automotive lighting standards development at SAE

SAE汽车照明标准发展

Jianzhong Jiao焦建中

OSRAM Opto Semiconductors Inc.

欧司朗光电半导体

12:00-13:30

午餐(自助)

Lunch(Buffet)


6月20日(星期四)下午

June  20(Thursday) Afternoon

地点:大宴会厅  二楼

Location: Grand Ballroom(2F)

1330-14:00

30分钟)

Keynote Speech: 专题报告

CIE in a Nutshell

Overview of organization and  activities, in particular in the field of lighting and light signaling for  transport

CIE概况——

照明和光信号领域的组织机构概览及动态

Ad de Visser

International Commission on Illumination (CIE) Division  4 Lighting and Signalling for Transport

国际照明学会(CIE)第四分部交通运输照明与光信号

Rongqing Liang

(梁荣庆)

Rainer Neumann

14:00-14:20

20分钟)

LED时代车灯检测技术发展新动向

Trends of Auto Lamp  Measurement Technologies in LED Times

Jiangen Pan 潘建根

Optoelectronics Institute of  EVERFINE China

远方光电科学研究院

1420-14:40

20分钟)

LED  innovations for Asia

适用于亚洲地区的LED革新方案

Meng Han 韩萌

Application Development Center APR

Philips Automotive  Lighting

飞利浦汽车照明亚太区应用开发中心

14:40-15:00

20分钟)

Optimization of Light-Guiding,  LED-lit, Day Time Running Lamps

LED昼间行驶灯的优化设计

Thomas Davenpor

Optical Solutions Group at  Synopsys

Synopsys公司光学解决方案组

15:00-15:2020分钟)

Large  area and uniformity: new trends in rear lamps design-

A  tradeoff between style and efficiency

大面积和高均匀性:汽车尾灯设计的新趋势——外观和效率并兼

Salvatore Pierro

Innovation and  R&D department, OLSA S.p.A.

OLSA S.p.A创新研发部

15:20-15:35

15分钟)

茶歇 Break


15:35-15:55

20分钟)

Threedimensional Effects – New possibilities to create innovative  signal light

三维立体效果——创新型信号灯设计的新潜力

Yang Zhiwen杨之文

Hella Nanjing Technical Center

海拉(上海)管理有限公司南京研发分公司


Jinlong  Ao

(敖锦龙)

Wilfried  van Laarhoven


15:55-16:1520分钟)

Technical Advantage of LED Light Sources for Headlamp  Application

LED在汽车照明应用中的技术优势


Xiangyu Dong董翔宇

Application EngineeringOSRAM Specialty Lighting

欧司朗专业照明应用工程部

16:15-16:35

20分钟)

Innovations in conventional light source technologies

传统车灯光源的革新技术

Jean-Marie Mutschler

Business development, Philips Automotive Lighting

飞利浦汽车照明业务发展部

16:35-16:5520分钟)

Experimental  Verification of Performance Method for Vehicle Headlighting

Systems  inChina

汽车前照灯性能评价方法的实验验证

Yandan  Lin林燕丹

Institute  for Electric Light Source, Fudan University; CIE Div4; CIES Division for  Lighting and Signaling for Transport

复旦大学电光源研究所;CIE4分部;中国照明学会交通照明与光信号委员会

16:55-17:1520分钟)

SPECTRAL RAY TRACING FROM NEAR FIELD GONIOPHOTOMETER  MEASUREMENTS AND ITS APPLICATION IN AUTOMOBILE LIGHTING

运用近场测量数据进行光谱光线追迹在汽车照明中的应用

Radiant  Zemax

KX  Optoelectronics

1715-17:45

30分钟)

Keynote Speech:专题演讲

International  Harmonization Activities towards the next Generation of Lighting Regulations

下一代汽车照明法规的国际一体化动态

Bart Terburg

The International  Automotive Lighting and Light Signalling Expert Group (GTB)

国际汽车照明与信号专家联合会(GTB

17:45-18:00

15分钟)

现场互动

Q & A

18:30-20:00

招待晚宴

Dinner

第一天会议结束

End of the  First Day

6月21日(星期五)上午

June 21(Friday) Moring

地点:  大宴会厅 (二楼)

Location: Grand Ballroom (2F)

830-900

30分钟)

Keynote Speech:专题演讲

Headlamp Design Challenge

Comparison between the  North-American and UN ECE requirements for headlamps

汽车前灯的设计挑战——北美法规和欧洲法规详细比对

Wilfried van Laarhoven

DEKRA Certification B.V. Netherlands

荷兰DEKRA认证


Yuntang He(何云堂)

Christian Ziehl



900-920

20分钟)

Photometric Measurements of Headlamps Exposed to  Standard Dirt - Glare from Headlamp Cleaner

前照灯清洁器引起的眩光问题的研究

Wang Tiecheng 王铁城

China Automotive Technology & Research  Center (CATARC)

中国汽车技术研究中心

920-940

20分钟)

ADB - Concepts for integration  of ADB in compact and subcompact car segments

适用于小型汽车和普通级轿车的ADB系统

Christian Schmidt

HELLA KGaA Hueck & Co

海拉胡克集团公司

9:40-10:00

20分钟)

低功率氙光单元组的开发

Research and development of  low-power

Xenon light modules

Ying  Su苏迎

Huachen  Auto Group

华晨汽车工程研究院

10:00-1020

    Break


1020-1040

20分钟)

Cut-Off Line of Passing Beam -  Theory and Practice

远光灯的截止线的理论和实践的研究

Tomasz Targosinski

Motor Transport  Institute, Warszawa, Poland

波兰机动车研究所

Shijun Zhang(章世骏)

Chris Kirchenbauer

1040-1100

20分钟)

同反射面LED汽车前雾灯和昼间行车灯复合配光设计

An innovative optical system  to realize two functionsdaytime running lamp and front fog lamp

Huizhao Li 李朝辉

WuXi Opto Technology Co.,Ltd

无锡美鑫光电科技有限公司

11:00-11:20

(20分钟)

Design of a fuzzy-based AFS  (Advanced Front Lighting System) to improve night-time driving for truck drivers:  foreseeing its use in the Emergent market

基于模糊算法的卡车AFS系统的设计

Luciano Lukacs

Ford Motor Research & Engineering (Nanjing) Co.,  Ltd

福特汽车工程研究(南京)有限公司

1120-1150

30分钟)

Keynote Speech:专题演讲

中国汽车灯光标准与产业技术发展策略

Chinese Automotive LightingStandards and Industry Developing Strategy

Yuntang He 何云堂

China Automotive Technology  & Research Center (CATARC)

中国汽车技术研究中心标准化所

1150-12:00

10分钟)

现场提问

Q  & A

12:00

10分钟)

闭幕式

Closing  Ceremony

Yandan  Lin

林燕丹

1210

午餐 Lunch


14:00-16:30

参观考察  (14:00酒店大门外集合上大巴车)

Visiting ( Assemble outside the hotel gate at 14:00 )

1630

乐虎国际网页版活动结束/代表返程

End of the forum